Попълнете търсена ключова дума или фраза

Голям шок за Байерн, властите в Мюнхен правят проверка

https://blitz.bg/sport/germaniya/golyam-shok-za-bayern-vlastite-v-myunkhen-pravyat-proverka_470195.html Blitz.bg/Sport

Гостуването на баварците срещу Лацио в 1/8-финалите от Шампионската лига е под въпрос

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Треньорът на Байерн Ханзи Флик потвърди неприятна новина за тима, а малко по-късно се стигна до още по-голям шок. Халфът Корентен Толисо е получил поредна тежка контузия и най-вероятно ще отсъства от терените за шест месеца заради разкъсване на сухожилие на левия прасец. Кошмарните новини за баварците обаче не се изчерпаха с това, тъй като друг френски национал Бенжамен Павар даде положителен тест за COVID-19. Той е четвъртият заразен футболист, което може да постави целия отбор под карантина. Властите в Мюнхен пък правят сериозна проверка дали заразените са имали контакти с други хора. Според немските медии може да се стигне дори до отлагане на 1/8-финаламежду баварците и Лацио в Шампионската лига.

"Коко (б.р. Корентен Толисо) беше опериран днес. Той получи много сериозна контузия на вчерашната тренировка - разкъсване на мускулно сухожилие. Изпитваше много силна болка и всички бяхме шокирани. Толкова е жалко. Ние ще го подкрепим в следващите седмици и месеци. В последните години Байерн винаги е доказвал, че застава зад играчите в такива моменти. Той има нашата подкрепа, както тази на треньорското ръководство, съотборниците си и целия клуб", сподели Ханзи Флик преди визитата срещу Айнтрахт (Франкфурт) в Бундеслигата утре от 16:30 часа българско време.

Междувременно защитникът Бенжамен Павар стана четвъртият заразен с COVID-19 футболист на баварците в последно време, съобщи немската държавна телевизия ARD. В момента здравния отдел на световния и европейски клубен шампион проучва ситуацията и все още не е ясно каква ще е реакцията на клуба, като е възможно целият отбор да премине под карантина.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Властите в Мюнхен проверяват дали заразените играчи са имали контакт с други хора от Категория 1. За да влезе в тази категория човек трябва да е имал контакт със заразеното лице в продължение на 15 или повече минути без защита на лицето и носа. По-конкретно се проучват данни от Световното клубно първенство в Катар.

Ако се стигне до пълна карантина на Байерн, има вероятност и 1/8-финалния сблъсък на баварците срещу Лацио в Шампионската лига да бъде отложен, както и мача с Айнтрахт в Бундеслигата.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА

Още по темата

Коментирай

3 Коментара