Байерн (Мюнхен) пропусна първия си шанс да стане предсрочно шампион на Германия и загуби с 1:2 гостуването си на Майнц 05 в среща от 31-ия кръг на първенството.

Бившият тим на Тодор Неделев удари баварския гранд още в третата минута с попадение на Джонатан Буркард, а след това пропиля още три възможности, при които Дани Латза и Дани да Коста удариха гредите, а удар на Робин Куайсон бе спасен.

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 37-ата минута кошмарът за Байерн стана още по-голям и домакините поведоха с 2:0 след попадение на Куайсон, а баварците завършиха първата част с едва един точен удар.

Байерн направи тройна смяна в началото на втората част и натисна съперника си, но така и на стигна до чисто голово положение.

Домакините пък се прибраха и затвориха в своята половина, което още повече намали шансовете на мюнхенския гранд за нещо повече. Въпреки това Левандовски успя да върне един гол в последната минута и оформи крайното 1:2.

Три кръга преди края Байерн води с 10 точки на втория РБ Лайпциг, който обаче е с мач по-малко и утре посреща Щутгарт. Следващият мач на лидера в Германия е на 8 май, когато посреща Борусия (Мьонхенгладбах), срещу който загуби две от последните си три срещи.

В другите срещи от кръга Борусия (Дортмунд) спечели с 2:0 във Волфсбург и се доближи на точка от зона Шампионска лига, Фрайбург и Хофенхайм завършиха 1:1, а Унион (Берлин) победи с 3:1 у дома срещу Вердер.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА