Една от големите звезди на Байерн Ариен Робен изрази готовност да сложи край на кариерата си след края на сезона, когато ще напусне клуба. Ако тогава холандецът не получи подходяща оферта, вероятно ще приключи изобщо с футбола като играч.

"Не е 100 процента сигурно, че искам да продължа с футбола. Разбира се, такова нещо е голяма стъпка. Такова решение не се взима за един ден. Трябваше да помисля дълго и не беше никак лесно. Но сега съм много щастлив с това решение и мога да го споделя. Чувствам се много добре в момента в клуба, така е било винаги. Същото се отнася и за отношенията ми с феновете. Беше правилният момент да напусна Байерн и ще го сторя в края на сезона", сподели Робен пред "Кикер".

"Ако дойде една такава оферта, в която съм убеден да се впусна на 100 процента, ще кажа: това е добро към момента и ще го направя. Ако идеалната оферта не дойде, може би е моментът да кажа край изобщо", допълни 34-годишният бивш холандски национал.

В своята кариера Робен е ставал шампион на родната Холандия, в Англия, в Испания, има седем титли в Бундеслигата, четири триумфа в Купата на Германия и победен гол през 2013 година на финала в Шампионската лига срещу Борусия (Дортмунд). Тогава баварците спечелиха требъл под ръководството на Юп Хайнкес. С националния отбор на родината си игра на финал на Мондиал 2010 в ЮАР, загубен от Испания след продължения.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19