Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Бившият български национал Илия Груев беше официално представен за помощник-треньор в третодивизионния германски Инголщад, съобщиха от клуба. 

54-годишният специалист ще бъде един от двамата нови асистенти на старши треньора Сабрина Витман (32-годишна) заедно с Фабиан Райхлер.

Витман от края на миналия сезон е първата жена, която води отбор в професионалния германски футбол.

"Илия Груев и Фабиан Райхлер имат различни профили и ще допринесат по свой начин. Те ще запълнят свободните позиции в треньорския ни щаб, който вече е на пълно комплектуван. Илия има сериозен опит и като футболист, и като треньор. Работихме заедно в Дуисбург и мога да гарантирам, че той е изключителен специалист. Пасва чудесно и на човешкия идеал на нашия клуб", коментира спортният директор Иво Гърлич.

Груев прекратява футболната си кариера през 2007 година, след което започна треньорска работа с юношите до 19 г. на Рот Вайс Ерфурт, после е помощник-треньор в Черноморец (Бургас), в националния отбор на България, в Хайдук (Сплит), Кайзерслаутерн и в Дуисбург, където през ноември 2015 година става и старши треньор. В последствие той е асистент в щаба на Вердер и за последно в Арминия (Билефелд) - през сезон 2021/2022, като там дори за кратко е и временен наставник през март 2022 година.
  
"Много се радвам, че ще мога да помогна на Инголщад с моя опит. Благодаря на ръководство на клуба за гласуваното ми доверие. Аз съм отборен играч и обичам да работя с млади момчета. Ще дам всичко от себе си, за да помогна за развитието на играчите и на отбора и за постигането на добри резултати. Включвам се в треньорския екип с голяма мотивация и се надявам в края на сезона да бъдем възможно най-високо в таблицата на класирането", коментира 54-годишният Груев.   
 

Ilia Gruev und Fabian Reichler werden Co-Trainer beim FC Ingolstadt 04 Das Schanzer Trainerteam ist komplettiert:...

Публикувахте от FC Ingolstadt 04 в Вторник, 18 юни 2024 г.