Илия Груев-младши започна като титуляр за Вердер при обрата с 2:1 в гостуването на Хофенхайм от деветия кръг на германската Бундеслига. Българският национал остана на терена до 59-ата минута и бе заменен от Леонардо Битенкурт.

Марвин Дукп (18) изведе гостите напред в резултата след комбинация с Никлас Фюлкруг, но домакините изравниха чрез Мунас Дабур (33), който се възползва от асистенция на Денис Гайгер. Две минути след това обратът можеше да е пълен, но Кристоф Баумгартнер пропусна от нелоша позиция. В края на първото полувреме Илия Груев получи жълт картон.

Хофенхайм натисна след почивката, но Баумгартнер и Гриша Прьомел направиха сериозни пропуски. Така се стигна до 83-ата минута, когато Мичел Вайзер бе изведен в наказателното поле и бе спрян от шпагат на Стенли Нсоки, а след намесата на ВАР бе отсъдена дузпа за гостите. Никлас Фюлкруг (87-дузпа) реализира от бялата точка и донесе трите точки за тима от Бремен. 

След успеха воденият от Оли Вернер тим събра 15 точки, изкачвайки се до четвъртата позиция във временното класиране, намествайки се между шампиона Байерн и Борусия (Дортмунд), които имат същия актив, но са с мач по-малко. Хофенхайм вече е шести с 14 точки. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!