Борусия (Мьонхенгладбах) хвърли бомбата и размаза Байерн с историческото 5:0 на 1/16-финалите за Купата на Германия. Куадио Коне (2) вкара първия гол, а по два пъти след това се разписаха Рами Бенсебайни (15, 21-дузпа) и Бреел Емболо (51, 57). За гостите от Мюнхен това е втора загуба от началото на сезона във всички състезания след тази от Айнтрахт (Франкфурт) с 1:2 за първенство на "Алианц Арена".

В самото начало баварците сбъркаха при изнасянето на топката, а Куадио Коне (2) комбинира с Бреел Емболо в наказателното поле и с плътен удар не остави шансове на Мануел Нойер за 1:0. „Жребчетата“ продължиха да играят по-добре и след пропуски на Йонас Хофман и Емболо все пак удвоиха аванса си чрез Рами Бенсебайни (15), който разстреля Нойер от средна дистанция за 2:0.

Кошмарът за гостите продължи и в 20-ата Люка Ернандес събори в наказателното поле Емболо, а съдията посочи бялата точка. Рами Бенсебайни (21-дузпа) реализира хладнокръвно и за втори път записа името си сред голмайсторите. Зашеметените баварци отправиха първия си точен удар едва в 35-ата минута, когато Серж Гнабри шутира слабо и не затрудни Ян Зомер. Натискът на гостите в края на първата част доведе до още един пропуск след удар на Леон Горетцка.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Тоталният крах за гранда от Мюнхен настъпи след почивката, когато Бреел Емболо (51) реализира още две попадения във вратата на Нойер и направи резултат 5:0, възползвайки се от извеждащи подавания на Нико Елведи и Лука Нетц. Между тези два гола пък швейцарецът Денис Закария пропусна сам срещу Нойер, който отрази удара му.

До края на мача баварците се опитаха да измият малко от срама, но Ян Зомер отчая Роберт Левандовски и Серж Гнабри с блестящи намеси, запазвайки вратата си „суха“ без допуснат гол.

Така „жребчетата“ се класираха за 1/8-финалите на турнира, а баварците отпадат безславно, след като в първия кръг бяха записали впечатляваща победа с 12:0 срещу аматьорския Бремер.   

РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ВЪВ ВТОРИЯ КРЪГ НА КУПАТА НА ГЕРМАНИЯ