С човек по-малко РазенБалшпорт Лайпциг надви Фрайбург с 4:2 след дузпи и за първи път спечели Купата на Германия. В редовното време двубоят на „Олимпиящадион“ в Берлон завърши при равенство 1:1, което се запази и в продълженията.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Максимилиан Егещайн (19) даде преднина на Фрайбург, а в 57-ата минута Лайпциг остана с човек по-малко, след като с директен червен картон беше изгонен Марсел Халстенберг. „Червените бикове“ не се предадоха и вкараха мача в продължения след попадение на Кристофър Нкунку (76). Късметът също покри тима от Източна Германия, след като Фрайбург уцели три греди в продълженията.

Резултатът остана непроменен и при дузпите никой от Лайпциг не пропусна. В грешници за Фрайбург, който също не беше печелил трофея в турнира, се превърнаха капитанът Кристиан Гюнтер и Ермедин Демирович.

Награждаването се забави заради спешен случай и реанимация край страничната линия според непотвърдена информация на "Билд" на фен, който минал покрай фотографите и припаднал до терена близо до скамейката на РБ Лайпциг. Мъжът бе откаран в болница с линейка.