Германската Бундеслига е първото от петте водещи първенства на Стария континент, в което жена получава наряд да ръководи мач. Най-известната германска съдийка Бабиана Щайнхаус ще бъде главен съдия на срещата между Херта и Вердер от третия кръг на немския елит тази неделя от 16:30 часа българско време на „Олимпийския стадион” в Берлин, съобщават „Билд” и „Ди Велт”.

Приятелката на популярния бивш английски рефер Хауърд Уеб официално стана първата жена, която бе включено в листите на главните съдии за германската Бундеслига през настоящия сезон 2017/18. В първите два кръга от шампионата обаче 38-годишната съдийка не получи наряд, но ще направи своя дебют в третия кръг.

Бибиана Щайнхаус е първата жена футболна съдийка, която проби в германския мъжки професионален футбол. Тя завършила полицейска академия. Свирила е 80 мача от Втора Бундеслига и има срещи като четвърти рефер в немския елит. За първи път свири на мъжки мач през 1999 година, когато е на 20 години. Тя е ръководила мачове на световното първенство за жени през 2011 година в Германия и на женския футболен турнир на олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Върхът в кариерата й на съдия е ръководенето на финала в женската Шампионска лига през последния сезон между Олимпик (Лион) и ПСЖ в уелската столица Кардиф.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!