Хамбургер и Вердер завършиха зрелищно 2:2 в дербито на Северна Германия от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Михаел Грегорич (3) изведе домакините напред в резултата с ранен гол след асистенция на Люис Холтби, но Фин Бартелс (14) изравни за гостите от Бремен след пас на Клеменс Фриц. Отново Михаел Грегорич (28) даде аванс на „червените шорти”, като този път се възползва от подаване на Николай Мюлер, а точно преди почивката новата звезда на бременци Серж Гнабри (45) вкара за 2:2. През втората част нито един от двата тима не успя да вземе превес и се стигна до подялба по една точка. След равенството Хамбургер остава на дъното и без успех този сезон с актив от 4 точки. Вердер е на 16-а позиция с 8 точки.

Борусия (Мьонхенгладбах) и Хофенхайм също поделиха по точка след 1:1 в мача помежду си. Домакините поведоха с гол на младата си звезда Махмуд Дахуд (25) след пас на Крамер, а след почивката Надием Амири (53) изравни. Така Хофенхайм остава без загуба от началото на сезона, но заради седемте си равенства е пети с 22 точки. „Жребците” са 13-и с 13 точки.

Инголщад и Волфсбург също завършиха 1:1 в срещата си на „Ауди Шпортпарк”. Антъни Юнг (31) даде аванс на домакините след пас на Хадергьонай, но Даниел Калиджури (78) донесе точката за „вълците”, които са 14-и в подреждането с 10 точки. Инголщад е предпоследен с 6 точки.

Кьолн и Аугсбург пък направиха 0:0. Така „козлите” са четвърти с 22 точки, а швабите от провинция Бавария са на 12-а позиция с 13 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА