Хамбургер освободи един от най-опитните защитници в Бундеслигата. „Червените шорти“ обявиха, че повече не се нуждаят от услугите на босненеца Емир Спахич.

36-годишният бранител се разделя с Хамбургер след сезон и половина в клуба. Новината за раздялата със Спахич беше обявена малко след началото на подготовката на тима за пролетния полусезон.

„През последните няколко седмици започнахме процес на промени в отбора. Преценихме, че повече нямаме нужда от услугите на Емир Спахич. Според мен това е най-доброто решение за тима и за играча“, призна треньорът Маркус Гисдол.

Хамбургер привлече Емир Спахич през пролетта на 2015 година, когато беше уволнен от Байер (Леверкузен) след сбиване със стюард на стадиона и беше наказан за три месеца.

Босненецът беше титуляр за „червените шорти“ през миналия сезон и в началото на този, но не успя да си върне мястото в стартовия състав след контузия на коляното.

Хамбургер, който се гордее като единствения клуб без пропуснат сезон в Бундеслигата от нейното основаване преди 54 години, в момента се бори за мястото си в елита и заема 16-о място в класирането с 13 точки от 16 мача.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА