Хамбургер продължава битката си за оцеляване в Бундеслигата, след като в мач от 28 кръг се наложи с 2:1 над Хофенхайм. Така беше сложен край на серията на тима на Юлиан Нагелсман от седем поредни срещи без загуба.

Аарън Хънт даде аванс на домакините в 25-ата минута с точно изпълнение на пряк свободен удар. Осем минути по-късно Андрей Крамарич изравни от дузпа. Четвърт час преди края Хънт донесе успеха на „червените шорти“ с втория си гол в мача.

Така Хамбургер събра актив от 33 точки и се изкачи на 13-о място, като вече е на четири точки от опасната зона. Хофенхайм остава трети с 51 точки, на една пред Борусия (Дортмунд), който е с мач по-малко.

Майнц записа пета поредна загуба, след като отстъпи с 0:1 при гостуването си на Фрайбург. Нилс Петерсен вкара единственото попадение в 70-ата минута, когато продължи опит за удар на Лукас Кублер.

С този успех Фрайбург събра 41 точки и излезе на пето място в класирането. Майнц е на 15-а позиция с 29 точки, колкото има и 16-ият Аугсбург, който заема място, даващо право на участие в бараж за оставане срещу третия от Втора бундеслига.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА