ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на efbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Байерн надви трудно у дома РБ Лайпциг с 2:1 в мач от 23-ия кръг в германската Бундеслига и сложи край на серията си от три поредни загуби във всички трунири. Хари Кейн (56, 90+2) върна баварците към победите пред погледа на английския селекционер Гарет Саутгейт, като вкара втория си гол в добавеното време, а Бенямин Шешко (70) се разписа за гостите.

Само няколко секунди бяха необходими на гостите да развият добра атака. Тя завърши с удар на Дани Олмо, но Матайс Де Лихт го блокира. В 5-ата минута баварците отговориха. Центриране намери Хари Кейн в накзателното поле и той я засече с глава. Бласвих обаче реагира светкавично и изби топката в гредата, след което я улови. Последваха минути, в които футболистите на Тухел владееха топката и разчитаха на постепенни атаки. Лайпциг пък се защитаваше добре и чакаше своя момент.

След полвин час игра се стигна и до нов страхотен шанс за Байерн. Джамал Мусиала напредна с дрибъл в противниковата половина и пусна изящен извеждащ пас към Лирой Сане. Бързоногото крило поведе топката, за да премине покрай вратаря, но избяга встрани и не успя да отправи удар.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Лайпциг показа различно лице в началото на второто полувреме. Гостите опитаха да успокоят събитията на терена и да задържат повече топката. Това доведе до две опасни положения. Първо Айдара стреля от дистанция, но Нойер спаси. Последва ъглов удар, след който Симакан засече центрирането с удар от въздуха, но кълбото премина опасно близо до страничния стълб.

Противно на показаното през втората част Байерн откри резултата в 56-ата минута. Джамал Мусиала получи топката между линиите и изведе Хари Кейн. Голмайсторът на баварците стреля мощно и много точно с левия крак, като не остави никакви шансове на вратаря.

Десетина минути по-късно Шави Симонс създаде перфектна възможност за Бенямин Шешко, но нападателят стреля много леко и Нойер спаси.

Точно двайсет минути преди края Лайпциг възстанови равенството. След като играта беше пренесена около наказателното поле на баварците се стигна до подаване на Олмо към Бенямин Шешко. Този път снажният централен нападател отправи удар, който след рикошет се оплете в мрежата.

В добавеното време Хари Кейн извади баварците от трудната ситуация с втори гол в мача. Ерик Максим Чупо-Мотинг показа техника в наказателното поле и последва страхотен завъшващ удар на Кейн, който вкара 27-ия си гол в Бундеслигата.

След успеха Байерн събра 53 точки на втората позиция и изостава на 8 от лидера Байер Леверкузен. РБ Лайпциг е пети с 40 точки. 

БАЙЕРН - РБ ЛАЙПЦИГ 2:1
1:0 Хари Кейн (56), 1:1 Бенямин Шешко (70), 2:1 Хари Кейн (90+2)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!