Бившият треньор на Байерн Юп Хайнкес отказа покана от напускащия баварците след края на сезона наставник Хосеп Гуардиола за общо празнуване на шампионската титла този сезон.

„Празникът принадлежи на Пеп. Не само заради четирите поредни шампионски титли, а защото е и за неговата раздяла с клуба”, сподели Хайнкес пред „Билд”.

Байерн спечели през уикенда за четвърта поредна година титлата в Бундеслигата, като последните 3 от тях бяха под ръководството на Хосеп Гуардиола, който посвети актуалния трофей на Хайнкес, с който баварците спечелиха требъл през 2013 година. Гуардиола така и не успя да изведе тима до финал в Шампионската лига, а от следващия сезон ще поеме Манчестър Сити в английската Висша лига.

„Много се зарадвах на думите от Пеп. Двамата сме в много добри отношения. Веднага се разбрахме и обменихме много неща за футбола”, каза още Хайнкес.

Последните два мача на Гуардиола начело на Байерн са домакинство срещу изпадналия Хановер в събота в Бундеслигата и финалът срещу Борусия (Дортмунд) за Купата на Германия на 21 май в Берлин.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!