Хофенхайм разби у дома Майнц 05 с 4:0 в среща от 19-ия кръг на германската Бундеслига и се изкачи на трета позиция във временното класиране. Марк Ут (5) откри резултата с ранен гол след пас на Себастиан Руди за радост на публиката в Зинсхайм, а другите две попадения бяха дело на Марко Терацино (81) и Адам Салай (86, 90+1) на два пъти в края на срещата. Така Хофенхайм събра 34 точки и изкачи на трето място. Майнц 05 е на 12-а позиция с 22 точки.

Борусия (Мьонхенгладбах) пък надви у дома Фрайбург с класиката 3:0. През първата част съперниците играха равностойно и не успяха да си вкарат гол. Победата за „жребците” подсигуриха след почивката Ларс Щиндъл (73) след пас на Фабиан Джонсън, Рафаел (78) след асистенция на Махмуд Дахуд и Патрик Херман (90+2) след асистенция на Торган Азар. С успеха си „жребците” събраха 23 точки и се изкачиха на десета позиция. Фрайбург е осми с 26 точки.

Херта излъга на свой терен Инголщад с 1:0. Още в самото начало японецът Генки Харагучи (2) вкара победния гол за „старата дама” от Берлин след пас на Саломон Калу. Така Херта се изкачи на четвърто място с 33 точки. Инголщад е предпоследен с 15 точки.

Кьолн също записа домакинска победа с 1:0 над Волфсбург. Голмайсторът на „козлите” Антони Модест (81-дузпа) донесе трите точки за тях и се изстреляха на пета позиция с 32 точки. „Вълците” са на 14-о място с 19 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА