Хофенхайм излъга гостуващия Байер (Леверкузен) с 1;) в среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига и се утвърди на четвъртата позиция с 45 точки. Единственият гол вкара Сандро Вагнер (62) след асистенция на Стивън Цубер. „Аспирините” останаха десети след загубата си с 31 точки.

В същото време Кьолн срази у дома Херта с 4:2. Юя Осако (6) откри резултата за „козлите” след пас на Леман, а голмайсторът им Антони Модест (35, 37, 63) реализира хеттрик след пасове на Осако, Леман и Хьогер. При резултат 3:0 гостите получиха 11-метров наказателен удар, а Ведад Ибишевич (50-дузпа) бе точен от бялата точка. Крайният резултат пък оформи Джонатан Брукс (69) с втори гол за „старата дама” след пас на Дарида. С успеха си Кьолн събра 37 точки на шестата позиция и се доближи само на 3 от Херта, който е пети във временното класиране.

Волфсбург надви опашкаря Дармщад с 1:0 след попадение на Марио Гомес (45+1), възползвал се от подаване на Хорн. Така „вълците” събраха 29 точки и се отдалечиха на 3 от 16-ия Хамбургер, който е с мач по-малко на сметката си. „Лилиите” са последни само с 15 точки.

Аугсбург и Фрайбург пък завършиха 1:1. Флориан Нидерлехнер (30-дузпа) даде преднина на гостите, а швабите от провинция Бавария изравниха още преди почивката с попадение на Константинос Стафилидис (38), разписал се след пас на Тайгъл. Така Аугсбург остана 13-и с 29 точки, а брайзгауци са осми с 35 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА