Борусия (Дортмунд) разби у дома новака този сезон Гройтер Фюрт с класиката 3:0 в мач от 16-ия кръг на германската Бундеслига и се утвърди на втората позиция.

Ерлинг Холанд даде перфектен пас на Торган Азар, който в 21-ата минута насочи топката в горния ляв ъгъл, но попадението му не бе зачетено след проверката с ВАР. Десет минути след това Максимилиан Бауер игра с ръка в наказателното поле, което първоначално не бе забелязано от съдията, но ВАР се намеси и бе отсъдена дузпа, а Ерлинг Холанд (33-дузпа) бе точен от бялата точка. 

Едва в края на мача Юлиан Брандт центрира от пряк свободен удар и Холанд (82) с глава вкара второто си попадение. След това пък Дониел Мален (89) оформи крайния резултат след втора асистенция на Брандт.

С победата Дортмунд събра 34 точки на втората позиция в класирането. Гройтер Фюрт е последен с едва 4 точки. 

В другите срещи от кръга днес Байер (Леверкузен) завърши 2:2 у дома с Хофенхайм, Аугсбург и РБ Лайпциг направиха 1:1, а Унион (Берлин) и Фрайбург не успяха да си вкарат гол. По-рано пък Борусия (Мьонхенгладбах) отстъпи у дома на Айнтрахт (Франкфурт) с 2:3 и допусна четвърта поредна загуба.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ