Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт откриват 22-ия ръг на Бундеслигата. Двубоят на „Сигнал Идуна Парк“ е днес от 21:30 часа.

В последния си мач от германското първенство домакините загубиха от Байер Леверкузен с 3:4. „Жълто-черните“ водеха с 3:2 до 81-ата минута, но допуснаха две попадения в рамките на две минути и така остават на четири точки от лидера Байерн Мюнхен.

За първи път след идването си в клуба Ерлинг Хoланд не успя да се разпише за вестфалци, но пък това стори още при дебюта си Емре Джан, който беше взет от Ювентус. Отборът на Люсиен Фавър на два пъти водеше в резултата, но в крайна сметка остана с празни ръце. Освен това Дортмунд е допуснал цели 32 гола - най-много от всички тимове в топ 6.

Преди това Борусия бе в серия от три победи за първенство, след като се наложи над Аугсбург, Кьолн и Унион Берлин.

В споменатите срещи Дортмунд се представи впечатляващо в нападение и във всяка вкара по пет гола, като срещу Унион съумя да запази мрежата си суха. Безспорно най-сериозно впечатление с попаденията си прави новото попълнение Ерлинг Хoланд, който срещу берлинчани за пръв път стартира титуляр.

Само за три шампионатни мача 19- годишният норвежец натрупа на сметката си седем гола, като в първите две срещи записа общо едва 55 минути.

Хoланд се разписа и във вратата на Вердер Бремен в мача за Купата на Германия, който се игра по-рано този месец, но „жълто-черните“ загубиха с 2:3.

Отлично за състава на Люсиен Фавър се представят още Торган Азар, както и трансферната цел на редица европейски грандове Джейдън Санчо. Аксел Витсел също заслужава да бъде отличен.

Проблемите за Фавър са свързани с отсъствието на атакуващия полузащитник Марко Ройс. Капитанът ще пропусне около четири седмици поради мускулна травма, която получи срещу Вердер.

Юлиан Брант също е контузен. От клуба признаха, че русокосият халф страда от разтежение в глезена, заради което със сигурност ще пропусне двубоя срещу Айнтрахт.

Oтборът от Франкфурт заема девето място, но от началото на годината подобри формата си. Тимът стартира 2020-та с успех при гостуването си на Хофенхайм с 2:1, след това победи изненадващо Лайпциг с 2:0, направи равенство 1:1 Фортуна Дюселдорф и отвя Аугсбург с 5:0.

Клубът от Франкфурт играе трудно на чужд терен и само два пъти е стигал до трите точки. Освен това не е запазвал нито веднъж мрежата си „суха“.

Желсон Фернандес, Лукас Торо и Марко Рус са с травми и остават извън сметките на наставника  Адолф Хютер.

Дивата от Майн успя да спечели точка срещу Борусия през първия полусезон и двата отбора завършиха 2:2, но сега се очаква „орлите“ да загубят.

Нападателят на Дортмунд Ерлинг Холанд е фаворит да се разпише в сблъсъка на „Сигнал Идуна Парк“.

Winbet предлага Super hot залог за срещата между Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт – Холанд да вкара гол при завишен коефициент на 2.00 от стартов 1.62.