Президентът на Байерн Ули Хьонес разкри плановете си за бъдещето на клуба, а те включват по-малко трансфери и изграждането на тим от собствени звезди.

„С центъра за постиженията на юношите получава още един важен елемент. Това ще бъде нова глава за Байерн, че ще опитаме отново да намалим трансферите, развивайки в същото време собствени играчи”, сподели Хьонес пред мюнхенския вестник TZ.

Капитанът Филип Лам и Шаби Алонсо слагат край на кариерите си през лятото, а босът на баварците възлага огромни надежди на вече подсигурените две нови попълнения за следващия сезон. “Не трябва да забравяте, че с Никлаз Зюле вече купихме един защитник, който има голямо бъдеще. Привлякохаме и Себастиан Руди, който може да играе в средата на терена. В защита имаме Матс Хумелс, Жером Боатенг и Зюле, а Хави Мартинес може да се завърне в средата на терена. Ако не трябва да замества някой в защита, ще играе в халфовата линия”, допълни 65-годишният президент на клуба.

„Ще си оставим време, но трябва да хвърляме поглед и към бъдещето, когато Карл-Хайнц и аз няма вече да сме, в клуба да има хора от спорта”, коментира Хьонес въпроса с поста на спортния директор, след като Филип Лам вече отказа да го заеме след края на кариерата си.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!