Само два месеца след избирането си за президент на Байерн Ули Хьонес получи официално цялата власт в клуба. 65-годишният бос бе избран и за председател на Надзорния съвет на баварците след единодушно гласуване на всички членове.

Така Хьонес получава повече влияние и власт при ръководството на клуба от спортна и икономическа гледна точка. Той заемаше два поста и при първия си период като президент на баварците от 2009 до 2014 година. След това Хьонес изтърпяваше присъда заради укриване на данъци и напусна постовете си през пролетта на 2014 година. Преди по-малко от година той напусна затвора и изяви амбиция да се върне отново като големия шеф в клуба на мястото на заместващия го през това време Карл Хопфнер, който се оттегли през ноември миналата година.

Надзорният съвет има пълен контрол върху ръководството и ще има за задача да назначи и нов спортен директор на клуба, след като този пост е свободен от миналото лято, когато Матиас Замер се оттегли. Очаква се постът да бъде зает от настоящият капитан на Байерн Филип Лап, който най-вероятно ще сложи край на кариерата си след края на сезона.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА