Китайският клуб Тяндзин Куандзин ще направи нов опит да привлече един от двамата голмайстори в германската Бундеслига Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия (Дортмунд) или Антони Модест от Кьолн, съобщава „Билд”.

Според изданието китайците ще ухажват Обамеянг с договор за три сезона и заплата от 20 милиона евро на година. 28-годишният габонски национал стана голмайстор на Бундеслигата миналия сезон с 31 попадения, но засега не иска да продължава кариерата си в Азия, а в някой друг европейски гранд. „Жълто-черните” искат минимум 70 милиона евро за нападателя.

При Модест от Кьолн китайският тим проверява възможността да плати наведнъж исканите 35 милиона евро, а не на три транша, както искат „козлите”. 29-годишният французин вкара 25 гола пред миналия сезон в немския елит.

Мераците на Тяндзин Куандзин бяха стопирани преди всичко от новите трансферни правила в Китай, според които клубовете трябва да плащат 100% данък за всички входящи сделки. Парите ще отиват във фонд за развитието на футбола в страната. От клуба обаче ще опитат всичко възможно да направят така, че да не плащат двойно за който и да е от исканите голмайстори от Бундеслигата. Тяндзин Куандзин обаче няма много време, тъй като на 14 юли официално затвавя трансферният прозорец в Китай.