Кьолн ще се опита да привлече сръбския централен защитник Невен Суботич от Борусия (Дортмунд) за сумата от 5 милиона евро, съобщава „Билд”.

27-годишният футболист има договор с вестфалци до лятото на 2018 година, но иска да си тръгне по-рано, тъй като не влиза в плановете на треньора Томас Тухел и няма да получава достатъчно игрови минути през следващия сезон.

Вестфалци със сигурност няма да спират Суботич, ако той постигне договорка с друг клуб. „Невен е играч, който заслужава да играе. Ще покажем нужния респект към него и ще видим кое е най-доброто и за двете страни”, сподели изпълнителният директор на „жълто-черните” Михаел Цорк.

Суботич има 251 мача в Бундеслигата и 27 срещи в Шампионската лига с екипа на Дортмунд, след като до 2015 година бе твърд титуляр, но през миналия сезон бе пратен на резервната скамейка. Според информации в германските медии интерес към Суботич има и от Ливърпул. Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп познава отлично качествата на бранителя и нищо чудно той да избере "Анфийлд" пред Кьолн.