Шампионът Байерн изненадващо загуби у дома от Байер (Леверкузен) с 1:2 в мача им от 13-ия кръг на германската Бундеслига и остана на три точки от върха.

Нападателят от Ямайка Леон Бейли (10) изведе „аспирините“ рано напред в резултата след асистенция на Кевин Фоланд. Последва натиск на баварците и Томас Мюлер (34) успя да изравни след подаване на Леон Горетцка. Радостта на домакините обаче трая само няколко секунди, след като в ответната атаката Леон Бейли (35) вкара втория си гол след нова асистенция на Фоланд.

След почивката грандът от Мюнхен направи всичко възможно по силите си да стигне до обрат, но нямаше никакъв късмет в завършващата фаза. За радост на вратаря Храдецки и гредата се оказа верен негов помощник, а дори шестминутното добавеното време не помогна на баварците са реализират поне изравнителен гол. От 81-ата минута гостите играха и с човек по-малко, след като Джонатан Та получи директен червен картон и бе изгонен.

Леверкузен записа шеста победа в шампионата и с 22 точки се изкачи на седмата позиция. Байерн допусна първа загуба при треньора Ханс Флик, втора домакинска и общо трета за сезона в Бундеслигата. Баварците остават четвърти с 24 точки и на 3 зад лидера РБ Лайпциг.