Байерн със сигурност не може да компенсира напълно това отсъствие от състава. След успешна операция на лявото стъпало вратарят на германския национален тим Мануел Нойер няма да пази за баварците до януари, а въпросът е кой може да замени капитана на шампиона в Бундеслигата, пита немският таблоид "Билд".

Свен Улрайх замести Нойер при предишното му отсъствие и се представи силно срещу Борусия в Дортмунд за Суперкупата на Германия. 29-годишният страж се превърна в герой при дузпите и след 5:4 баварците спечелиха трофея. След това в Кемниц (5:0) той не допусна гол в мача от първия кръг на турнира за Купата на Германия и пази на старта в Бундеслигата срещу Леверкузен (3:1) в Мюнхен. Четири мача обаче той вече е на резервната скамейка. Със сигурност той не отговаря на класата и представянето на Нойер. Въпреки това Карло Анчелоти е доволен от резервния страж и не го пусна да си тръгне през лятото. Байерн имаше нужда от Улрай по време на лятната подготовка, за старта и сега за още три месеца.

Кристиан Фрюхтъл е 17-годишен мега талант на вратата. От една година тренира с първия тим на баварците, а в повечето случаи пази за втория тим. Той със сигурност е научил много от Нойер, а движенията им си приличат. Той би трябвало да е наследникът на Нойер след края на кариерата на актуалния №1 на баварците. Все още на Фрюхтъл му липсва опит при професионалистите.

За мача срещу Шалке 04 тази вечер в Гелзенкирхен трети вратар за първи път е 21-годишният Лео Вайнкауф. Засега 36-годишният ветеран Том Щарке не е получил покана да се върне в тима, въпреки че пазеше в края на миналия сезон, когато Нойер и Улрайх лекуваха травми. След това Щарке бе пратен в пенсия, но е готов да се върне, ако клубът има нужда от него.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!