РазенБалшпорт (Лайпциг) се изравни с Байерн на върха на класирането на Бундеслигата. Новакът в немския елит записа победа с 3:1 над Майнц в мач от 10 кръг и по този начин се възползва от вчерашната грешна стъпка на баварците срещу Хофенхайм (1:1). Ключово са успеха на „червените бикове“ се оказа партньорството между нападателя Тимо Вернер и крилото Емил Форсберг.

Вернер откри резултата още в третата минута, когато в наказателното поле получи пас от Форсберг сам срещу вратаря. 14 минути по-късно ролите се размениха. Нападателят асистира на шведа, след като проби отдясно. Минута преди почивката хубава акция на Емил Форсберг отляво беше завършена от Тимо Вернер.

Четвърт час преди края на мача Щефан Бел вкара почетното попадение за гостите. Той беше точен за Майнц с глава след заучено изпълнение на корнер, при който топката се центрира на далечната греда, а от там Александер Хак я върна към средата на вратарското поле.

С този успех РазенБалшпорт (Лайпциг)събра 24 точки и се изравни с лидера Байерн, който е първи заради по-добра голова разлика. Трети е Хофенхайм с 20 точки. Това са и единствените три тима без допусната загуба от началото на сезона в Бундеслигата. Майнц е 10-и с 14 точки.

В следващия кръг предстоят трудни мачове за баварците и „червените бикове“. Байерн гостува на Борусия (Дортмунд), докато тимът от Лайпциг има мач на „БайАрена“ срещу Байер (Леверкузен). Майнц пък ще приеме Фрайбург.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА