РазенБалшпорт Лайпциг спечели с 2;0 при визитата си на Дармщад в среща от деветия кръг на германската Бундеслига и следва плътно лидера Байерн, изоставайки само на 2 точки от него на втората позиция. Марсел Забитцер (57, 81) вкара и двата гола за гостите от Лайпциг след почивката, възползвайки се от подавания  на Вернер и Бърк. Така тимът от Източна Германия остава втори с 21 точки. Дармшад е 13-и с 8 точки.

Байер (Леверкузен) обърна като гост Волфсбург с 2:1. „Вълците” поведоха с гол на Максимилиан Арнолд (37) след пас на Калиджури, но след почивката „аспирините” стигнаха до трите точки с попадения на Адмир Мехмеди (79) след пас на Хенрикс и Тим Йедвай (83) след подаване на Драгович. Така Леверкузен събра 13 точки и се изкачи на десета позиция. Волфсбург е 16-и с 6 точки.

Фрайбург пък изненада като гост Вердер и го победи с 3:1. Максимилиан Филип (29) след пас на Гюнтер и Винченци Грифо (39-дузпа) дадоха конфортен аванс на брайзгауци преди почивката, а след нея Сантиаго Гарсия (67) след пас на Златко Юнузович върна надеждите на домакините. Амир Абраши (75) сложи точка на спора и донесе трите точки на Фрайбург, който се изкачи на седмо място с 15 точки. Вердер е 15-и със 7 точки.

Майнц срази у дома Инголщад с 2:0 след попадения на Юнус Мали (51-дузпа) и Левин Йозтунали (85). Така „червените” събраха 9 точки и са на девето място. Инголщад е предпоследен с 2 точки и без успех от началото на сезона.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!