РазенБалшпорт (Лайпциг) разби опашкаря Дармщад с 4:0 в мач от 26 кръг на Бундеслигата и спря серията си от три мача без победа. Наби Кейта вкара два гола за „червените бикове“ (12-ата и 80-ата минути). Емил Форсберг добави едно попадение (67) и една асистенция. В 79-ата минута Вили Орбан също се разписа за тима на Ралф Хазенхютъл. Гостите завършиха мача с човек малко, след като Сандро Сиригу беше отстранен от игра в 72-ата минута за два жълти картона. С този успех клубът от Лайпциг събра актив от 52 точки и изостава на 13 от лидера Байерн. Дармщад е на последната 18-а позиция с 15 точки.

Вердер постигна ценна победа в борбата си за оцеляване в германския елит, след като се наложи с 5:2 като гост на Фрайбург. Томас Дилейни вкара хеттрик за успеха. Датчанинът се разписа в добавеното време на първата част, 47-ата и 86-ата минути. Макс Крузе беше точен в 21-ата, а Фин Бартелс вкара в 71-ата. Нилс Петерсен пропусна дузпа за домакините в 64-ата минута, но вкара при добавката. Винченцо Грифо вкара втория гол за Фрайбург в 77-ата. Така Вердер вече е 11-и в класирането с 32 точки, на три пред опасната зона. Фрайбург е осми с 35.

Хамбургер записа драматична победа с 2:1 над Кьолн, като Люис Холтби донесе успеха в добавеното време на мача. Николай Мюлер даде аванс на „червените шорти“ в 13-ата минута, а Милош Йоич изравни за „козлите“ в 25-ата. Така Хамбургер излезе на 13-о място с 30 точки, на една пред 16-ия Аугсбург. Кьолн е шести с 37 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА