Една от легендите на Байерн Оливер Кан се завърна официално в клуба. Бившият вратар и на германския национален им бе представен като нов член на Борда на директорите. Очаква се през януари 2022 година той да наследи друга легенда Карл-Хайнц Румениге като изпълнителен директор. Дотогава Кан ще работи заедно с Румениге и спортния директор Хасан Салихамиджич.

„Тези 14 години като играч в Байерн бяха изключително преживяване за мен. Нито можеш да забравиш клуба, нито можеш да го напуснеш истински. Затова и не се замислих дълго, когато дойде предложението към мен. Емоциите бяха важни за мен като играч, но в бизнеса те невинаги са от полза", заяви 50-годишният бивш вратар.

„Един велик треньор на Байерн веднъж каза, че ако подпишеш с този клуб, трябва да си наясно в какво се забъркваш. В Байерн всичко опира до това да си номер едно във всеки аспект. Искаме да предоставим на феновете отличен футбол, а за това е необходимо да създадем икономическата среда", допълни Оливер Кан, който има 632 мача на вратата на баварците.