Голмайсторът на Байерн и Бундеслигата за изминалия сезон Роберт Левандовски засипа с похвали треньора Хосеп Гуардиола преди последния му мач начело на баварците във финала за Купата на Германия срещу Борусия (Дортмунд). Срещата е утре вечер от 21:00 часа на „Олимпиащадион” в Берлин. След това Гуардиола напуска Байерн, за да поеме Манчестър Сити, а на негово място начело на гранда от Мюнхен ще застане италианецът Карло Анчелоти.

„Когато Гуардиола дойде в Байерн, 90% от хората си мислеха, че трябва да спечели Шампионската лига. Но ако погледнете факта, че той спечели първенството три пъти подред, спечели два пъти Купата, тогава това е страхотно представяне. Хората смятат Пеп за един от най-добрите треньори в света, затова очакват от него да печели Шампионската лига всяка година. Но това е невъзможно“, сподели Левандосвки.

„Ако бе останал още една или две години, можеше да я спечели. Но да достигнеш полуфиналите три пъти подред е голямо постижение. Той даде всичко и се бори до края. Не съм забелязал Пеп да мисли за Манчестър Сити. Той винаги е фокусиран на тренировките и мачовете. Няма значение колко сме успешни, той винаги мисли само за следващия мач. Въпросът е дали бе правилно да обяви, че напуска още през зимата. Мога да кажа само, че всеки играч е научил много от Пеп. Той подобри всеки един от нас“, допълни полският национал.