Шампионът Байерн завърши годината с категоричен успех у дома срещу Волфсбург с 4:0 в първия мач от 17-ия кръг на германската Бундеслига и увеличи аванса си на върха. Роберт Левандовски вкара един от головете и пренаписа историята, подобрявайки рекорд на легендата Герд Мюлер.

Томас Мюлер (7) вкара ранен гол в юбилейния си мач №400 в германския елит, а попадението му се оказа единствено за първата част. Серж Гнабри стреля от дистанция, Коен Кастеелс изби, но топката попадна в краката на Томас Мюлер, който отблизо не сбърка за 1:0.

След почивката Мюлер асистира на Дайот Упамекано (57), който удвои аванса на домакините, а Лерой Сане (59) направи разликата класическа след пас на Гнабри. В самия край Роберт Левандовски (87) вкара 43-ия си гол в елита от началото на 2021 година, подобрявайки рекордна на Герд Мюлер от 1972 година за най-много попадения в една календарна година.

С успеха си Байерн събра 43 точки и има аванс от 9 на върха пред Борусия (Дортмунд), който е с мач по-малко. „Вълците“ са 11- с 20 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ