Лидерът Байер Леверкузен спечели с 1:0 при визитата си на Унион Берлин в мач от 28-ия кръг и докосва титлата в германската Бундеслига, след като рекордьорът по трофеи Байерн изтърва два гола аванс при загубата си 2:3 в гостуването на Хайденхайм и вече изостава на 16 точки от върха.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Аспирините" стигнаха до успеха в Берлин с гол на Флориан Виртц (45+8-дузпа) в добавеното време на първата част, а малко преди това домакините останаха в намален състав. В третата минута от добавеното време на първото полувреме Робин Госенс бе изгонен с втори жълт и червен картон, а след почивката съотборниците му не успяха да стигнат до изравняване и така Унион остава 12-и с 29 точки.

В същото време Байерн поведе с 2:0 при гостуването си на Хайденхайм, но загуби с 2:3. Хари Кейн (38) и асистиралият му Серж Гнабри (45) след пас на Антъни Дейвис дадоха добър аванс на баварците, но след почивката те се сгромолясаха. Домакините изравниха само за секунди, след като Кевин Сеса (50) намали след асистенция на Пирингер, а Тим Клайндинст (51) изравни след подаване на Бесте. Гостите се хвърлиха в търсене на трите точки и инкасираха още един гол от Тим Клайндинст (79), който донесе победата на домакините след нов голов пас на Пирингер, а с трите точки те се изкачиха на десетата позиция с 33 точки.

Байерн остава втори с 60 точки и на 16 зад Леверкузен, а до края на сезона остават само шест кръга, което означава, че "аспирините" може да спечелят предварително историческата си първа титла още в следващия кръг.

В останалите срещи от съботния следобед РБ Лайпциг спечели убедително с 4:1 във Фрайбург, Майнц разпиля у дома Дармщадт с 4:0, а Кьолн обърна гостуващия Бохум с 2:1.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!