Лидерът в Бундеслигата Леверкузен спечели като гост на новака Хайденхайм с 2:1 и поведе с 8 точки пред втория Байерн (Мюнхен), а същевременно изравни рекорда на баварския колос от 32 мача без загуба във всички турнири.

Възпитаниците на Шаби Алонсо поведоха в резултата в края на първото полувремето с попадение на Джереми Фримпонг. Флориан Вирц удари напречната греда в 77-ата минута, но три по-късно асистира на Амине Адли, който направи 2:0. Хайденхайм вкара почетен гол в 87-ата чрез Тим Клайндиенст.

"Асприните" все още не са губили мач този сезон, както в Бундеслигата (18 победи и 4 равенства), така и в европейските клубни турнири, и изравниха рекордната серия на Байерн от 32 мача без поражение от 2020 година.

Бившият отбор на Димитър Бербатов е на върха с 58 точки, а баварците имат 50 преди срещата си с Бохум в неделя.

Всичките съботни мачове от немския шампионат бяха белязани от протеста на феновете срещу Германската футболна лига за нейния спорен план да продаде дял от приходите от медийни права на Бундеслигата на външен инвеститор. Привържениците отново хвърляха тенис топки на терена в различни моменти от равенството 1:1 на Борусия (Дортмунд) срещу Волфсбург, победата на Щутгарт с 2:1 срещу Дармщат, триумфа на Унион (Берлин) с 1:0 над Хофенхайм и успеха на Майнц 05 с 1:0 срещу Аугсбург. Срещите бяха прекъсвани, като понякога играчите трябваше да се връщат в съблекалнята, за да изчакат привържениците да се успокоят. 

Първото полувреме на двубоя Дармщат - Щутгарт продължи рекордните 70 минути, вместо обичайните 45 плюс добавено време.

Щутгарт остава трети - на 4 точки зад Байерн, след като Серху Гираси откри резултата с глава в 14-ата минута в първия си мач след Купата на африканските нации. Нападателят на Гвинея вече има 18 гола в Бундеслигата за сезона. Махмуд Дауд направи 2:0 в края на двубоя, а в последните секунди Арон Зайдел вкара за новака в елита.

Дармщат вече е на 10 точки от зоната на изпадащите, въпреки че Щутгарт остана с 10 човека на полувремето след втори жълт картон на Паскал Щенцел.

Борусия (Дортмунд), който е на четвърто място, отново загуби точки, след като завърши 1:1 като гост на Волфсбург. Яник Герхард изравни с глава в 64-ата минута за домакините, след като Никлас Фюлкруг откри в началото на мача за "жълто-черните".

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!