Байер (Леверкузен) направи обрат и спечели с 2:1 при визитата си на Кьолн в регионалното Рурско дерби от 14-ия кръг на Бундеслигата.

Домакините от Кьолн откриха резултата в 30-ата минута, когато Бено Шмиц укроти топката на гърди и си я свали на волето, за да я прати в далечния ъгъл във вратата на Лукас Храдецки.

Капитанът на домакините Йонас Хектор можеше да удвои преднината на тима си, но изстреляната от него топка се отби в горната греда. Елиес Шкири и Никола Солдо също нямаха късмет при опитите си да се разпишат.

И Кьолн през второто полувреме плати цената на пропуските, като в 65-ата минута Надийм Амири изравни. А 6 минути по-късно Муса Диаби обърна развоя на мача след комбинация с Джереми Фримпонг.

Домакините реагираха като ужилени на бързите голове, които получиха и в 82-ата минута пак нямаха късмет, отново удряйки горната греда, този пък чрез Денис Хюсеинбашич.

Така тимът от Леверкузен започна бавно да се отдалечава от зоната на изпадащите, като вече е на 13-о място с 15 точки. С днешното поражение "козлите" остават на 12-о място със 17 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!