Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Лидерът Байер Леверкузен се подхлъзна у дома и завърши 0:0 с Борусия Мьонхенгладбах в мач от 19-ия кръг на Бундеслигата за радост на преследвача и защитаващ титлата си от миналия сезон Байерн.

Футболистите на Чаби Алонсо бяха по-добрият отбор, имаха много положения, които не съумяха да реализират. „Аспирините“ създадоха първата опасност още в 5-ата минута. Надием Амири беше оставен непокрит на границата на наказателното поле, но ударът му беше отразен от Мориц Николас.

В средата на първата част стражът на Байер също трябваше да прави спасяване. Матей Ковар неутрализира удара на Лука Нец.

Две минути по-късно Флориан Вирц беше изведен на чиста позиция. Той обаче пропусна златна възможност да се разпише. Николас отново действа адекватно. Малко след това домакините претендираха за дузпа за нарушение в наказателното поле. Такава не бе отсъдена.

След почивката Леверкузен продължаваше да е по-настоятелният отбор. В 57-ата минута Вирц изведе Джереми Фримпонг, но ударът му премина в аут.

Час игра след началото пропуски в рамките на секунди направиха Алехандро Грималдо и Фримпонг. В 69-ата минута от Байер отново имаха претенции за дузпа. Главният съдия обаче пак не видя нищо нередно и остави играта да продължи.

"Жребчетата" се бранеха добре и резултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал.

След грешната стъпка Байер остава начело в класирането с 49 точки, но вече само на 2 пред втория Байерн Мюнхен. По-рано баварците спечелиха регионалното дерби с Аугсбург.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!