Ливърпул срази новака в германската Бундеслига Дармщадт с 3:1 в приятелски мач, който бе последен за двата отбора преди началото на сезона.

Още в 5-ата минута топката достигна до Върджил ван Дайк, който свали за Мохамед Салах. Египтянинът се оказа съобразителен в наказателното поле и вкара за 1:0. Три минути по-късно Мохамед Салах намери Диого Жота, който бе на чиста позиция в наказателното поле на „лилиите“ и успя да удвои аванса на мърсисайдци.

Дармщадт успя да отговори на предизвикателството в 10-ата минута, когато Брайдон Ману изведе Матиас Хонзак, който излезе очи в очи с Алисон и го преодоля за 2:1.

През втората част в 59-ата минута новото попълнение на английския гранд Доминик Собослай центрира от корнер на първа греда, където Луис Диас засече топката за 3:1.

Ливърпул започва сезона във Висшата лига с гостуване на Челси на „Стамфорд Бридж“ на 13 август. Дармщадт, който се завърна в Бундеслигата, стартира сезона с гостуване на Айнтрахт (Франкфурт), но седмица по-рано играе в турнира за Купата на Германия срещу Хомбург.