Лукас Петков отбеляза гол при победата на Гройтер Фюрт с 5:3 като гост на Веен (Висбаден) в мач от 31-ия кръг на Втора Бундеслига.

На "Брита-Арена" във Висбаден домакините поведоха в резултата още в 3-ата минута с гол на Иван Пъртаин. Николас Аграфиотис удвои резултата в 18-ата минута.

Гройтер Фюрт обаче, стигна до пълен обрат още до края на първото полувреме. Бранимир Хъргота вкара в 26-ата минута, а Арминдо Зийб реализира на два пъти - в 38-ата и 43-ата минути, правейки резултата 3:2 за гостите.

В 67-ата минута Фюрт можеше да реализира и четвърти гол, но Бранимир Хъргота пропусна дузпа. Секунди след това на терена се появи Лукас Петков, който замени Денис Сърбени.

Веен също получи дузпа, която Пъртаин превърна в гол за 3:3 в 72-ата минута.

Шест минути преди края на редовното време се разписа и Лукас Петков. Защитник на домакините блокира удар на Тим Лемперле, но топката стигна до българския национал. Той финтира защитник и вратаря на гостите и прати топката в опразнената врата.

До края на мача Гройтер Фюрт успя да вкара и пети гол, който бе дело на Хъргота в добавеното време на срещата.

След тази победа Петков и съотборниците му имат 45 точки и заемат 9-ото място в шампионата, с колкото е и 8-ия Херта (Берлин). Веен (Висбаден) остава на 16-ата позиция с 32 точки в актива си.