Бившият селекционер на България Лотар Матеус прогнозира, че Байерн отново ще се опита да привлече футболисти от Борусия (Дортмунд), който разполага с многообещаващи таланти.

„Играчи като Дембеле, Пулишич или Вайгъл се развиват разкошно. Карл-Хайнц Румениге обаче преди няколко седмици, че Байерн няма да привлича тези звезди, но бързо може да забрави думите си”, написа Лотар Матеус в седмичната си колонка за немското списание Sport Bild.

„Когато един талант на Борусия има качествата да подсили Байерн, мюнхенци бързо може да ловуват в Дортмунд. Това ще пасва и на старата тактика на Байерн да отслабва по този начин един директен конкурент”, допълва рекордьорът със 151 мача за Бундестима.

Той не вярва, че победата на Дортмунд срещу Байерн на полуфиналите за купата на страната е променила кой знае колко съотношението на силите в Германия. Според него голяма вина за пропуснатия шанс да се спечели требъл този сезон голяма вина има треньорът Карло Анчелоти.

„Загубите от Реал (Мадрид) и Дортмунд показаха: Карло Анчелоти заложи твърде много на опита и възрастта. Натоварванията накрая бяха твърде високи. Анчелоти правеше твърде малко ротации в най-важните седмици и така не запази добре силите на играчите си. Това ми напомня на Отмар Хитцфелд: Когато имахме важен мач, например срещу Реал (Мадрид), а четири дни преди това сме играли в Росток, Отмар казваше: „Лотар, наслади се на уикенда!”, завършва Матеус.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА