Майнц 05 победи Вердер с 2:0 в Бремен на „Везерщадион“ в мач от десетия кръг на германската Бундеслигата.

Българският национал Илия Груев стартира срещата като титуляр за домакините, но в 62-ата старши треньорът на тима Оле Вернер го замени с Никлас Шмидт.

За победата на „червените“ Маркус Ингвартсен (36) и Лий Джае-Сун (66) отбелязаха по едно попадение и така Майнц прекъсна серията от две победи на Вердер, като и двата тима имат по 15 точки на осмата и деветата позиции.

В друг мач от кръга Айнтрахт (Франкфурт) размаза у дома Байер (Леверкузен) с 4:1 и се изкачи до четвъртата позиция.

Дайчи Камада (45+5-дузпа) вкара първия гол в добавеното време на първата част, а след почивката Пиеро Хинкапие (56) изравни за "аспирините". След това Коло Муани (58), Линдстрьом (65), Камада (72-дузпа) и Лукас Аларио (86) разпиляха гостите.

Така "орлите" излязоха четвърти със 17 точки. "Аспирините" са на незавидната 16-а позиция с 8 точки.

Щутгарт победи убедително Бохум с 4:1 в едно от дербитата на дъното в таблицата.

Резултатът бе открит от Силас от дузпа в още в 3-ата минута на срещата. Науру Аамада бе изведен зад гърба на отбрана на Бохум, с което остана очи в очи срещу вратаря на гостите Мануел Риман. Французинът бе безпогрешен и удвои преднината за своя тим в 22-ата минута. Само седем минути по-късно Зимон Цолер овладя рикоширала топка и я прати във вратата на Щутгарт, за да върне едно попадение за Бохум.

Левият халф-бек на домакините Борна Соса комбинира със Силас, който с изстрел от границата на наказателното поле направи резултата 3:1.

Последното попадение в срещата Уатару Ендо, който се оказа на правилното място в правилния момент, за да чукне топката във вратата на Бохум за 4:1.

След тази победа Щутгарт излиза от зоната на изпадащите в Бундеслигата и заема 14-о място с актив от 8 пункта, докато Бохум остава на дъното на временното класиране с 4 точки.

Волфсбург и Борусия (Мьонхенгладбах) пък завършиха зрелищно 2:2. Маркус Тюрам (13, 47) извеждаше гостите на два пъти напред в резултата, но "вълците" изравняваха чрез Герхардт (43) и Омар Мармуш (69).

След равенството Волфсбург е 13-и с 10 точки, а "жребчетата" са шести с 16 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!