Белгийският национал Миши Батшуай се превърна в герой за Борусия (Дортмунд), донасяйки победата с 3:2 над Айнтрахт (Франкфурт). Мачът от 26-ия кръг на Бундеслигата се състоя пред повече от 81 хиляди зрители на "Сигнал Идуна Парк". 24-годишният Батшуай се разписа в четвъртата минута на добавеното време, след като и в 77-ата минута беше дал преднина на домакините. Така Борусия взе трите точки от един от преките си конкуренти за мястото в Топ 3 в Бундеслигата. 

В 11-ата минута Марко Рус от Айнтрахт прати топката в собствената си врата след центриране, което даде аванс на домакините - 1:0. Голямата драма настъпи в заключителния четвърт час, когато паднаха цели четири гола. В 75-ата минута Лука Йович реализира с глава  за 1:1. 

Гостите още не се бяха нарадвали, когато в 77-ата минута преотстъпеният от Челси Миши Батшуай бе точен за 2:1. Трите точки изглеждаха сигурни за състава на Петер Щьогер, но в 90-ата минута Дани Блум направи 2:2. Феновете на Борусия все пак имаха повод да ликуват след последния съдийски сигнал, след като в 94-ата минута Батшуай вкара втория си гол в мача за крайното 3:2. Така белгиецът вече има 7 попадения на сметката си след привличането от Челси в края на януари.

За Борусия това е първа победа в последните 5 мача във всички турнири. Тимът от Дортмунд е трети с 45 точки, само на 1 зад Шалке 04. Лидерът Байерн има 66, а Айнтрахт (Франкфурт) е пети с 42 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!