Роберт Левандовски обяви, че негов приоритет е да направи трансфер в Барселона и не желае повече да играе за Байерн. Каталунците обаче нямат възможност да платят исканите от баварците 50 милиона евро, тъй като се намират в сериозна финансова криза.

Освен това президентът на „блаугранас“ Жоан Лапорта обяви, че няма да проведе преговори с 33-годишния голмайстор и неговите представителите без разрешението на Байерн. Баварците пък не искат да пуснат Левандовски и настояват до изпълни договора си с клуба, който изтича през следващото лято.

Заради това агентът на нападателя Пини Захави е започнал спешни преговори с няколко европейски гранда. Според информациите става дума за Манчестър Юнайтед и ПСЖ. Според „Екип“ мениджърът на Левандовски вече е провел разговори с новия спортен директор на парижани Луиш Кампош.

Трансфер на Роберт Левандовски при „червените дяволи“ се определя като малко вероятен и информациите са само за пришпорване на Барса да реагира по-бързо. Полякът твърди, че иска да напусне Байерн, за да може да спечели „Златната топка“. Това едва ли ще се случи на „Олд Трафорд“, тъй като Манчестър Юнайтед не играе в Шампионската лига.