Най-резултатният германец в Бундеслигата Тимо Вернер вкара три гола за РазенБалшпорт (Лайпциг) при победата с 5:0 като гост на Майнц, но това не е най-впечатляващото в постижението му.

Хеттрикът на 24-годишния германски национал го направи първият футболист след Улф Кирстен, който в рамките на един сезон на Бундеслигата вкарва два хеттрика срещу един и същи съперник. Вернер се разписа три пъти и при успеха на „червените бикове“ с 8:0 над Майнц на 2 ноември 2019 г. Улф Кирстен прави подобно нещо с екипа на Байер (Леверкузен) през сезон 1998/99 срещу Борусия (Мьонхенгладбах). Тогава „аспирините“ записват победи с 8:2 като гост и с 4:1 у дома, а Кирстен реализира хеттрик и в двете срещи.

Освен това трите попадения на Вернер го превърнаха в първия германски футболист след Мирослав Клозе през сезон 2005/06, вкарвал повече от един гол в седем мача в рамките на един сезон. Оттогава подобно нещо са правили само Роберт Левандовски, Пиер-Емерик Обамеянг, Графите и Клаас-Ян Хунтелаар.

От началото на сезона Тимо Вернер вече има 24 гола в Бундеслигата. Той изостава с три попадения от лидера в реализаторската листа Роберт Левандовски (Байерн). Трети е Джейдън Санчо от Борусия (Дортунд) с 14.