Само 23-ма зрители станаха свидетели на легендарен мач в най-ниското ниво на германския футбол. СФ Фондерорт записа историческа загуба с 0:43 при визитата си на лидера в окръжната лига ПСФ Оберхаузен, съобщава „Билд”.

Почти на всеки две минути вратарят на гостите Марко Квиотек е вадил топката от мрежата. „Искам да забравя тази среща”, споделя 25-годишният страж.

„Събрахме общо 11 играчи, като попълнихме отбора с играчи от тима на ветераните. Най-старият беше на 55 години. През първото полувреме отпаднаха двама с травми. На полувремето резултатът беше 20:0 и нашият вратар все още беше най-добрият ни футболист. Само един вече нямаше желание и си тръгна за вкъщи. Всичко останали искаха да доиграят мача”, коментира босът на СФ Фондерорт Кристиан Шрьоер.

Домакините също подходили с феърплей към ситуацията и извадили от игра трима от играчите си, за да бъде доигран мача с 8 на 8 на терена. Голмайстор с 11 попадения станал Валентин Афонсо-Гил.

„Това им прави чест, че не напуснаха терена. Ние имаме вече един много, много силен състав”, заяви пък босът на ПСФ Оберхаузен Детлеф Хевелинг.

След мача победителите подарили на загубилите една каса бира.

Добрата новина за СФ Фондерорт е, че не може да изпадна, тъй като няма по-долно ниво на немския футбол от окръжната лига. В момента отборът е последен след 6 кръга без спечелени точки и с голова разлика 2:83.