Норвежкият национал Ховард Нордвейт ще подсили Уест Хям от лятото. Новината разкри настоящият клуб на 25-годишния дефанзивен халф Борусия (Мьонхенгладбах), съобщава „Дойче Веле“.

Германският тим беше предложил нов договор на Нордвейт, но футболистът е предпочел офертата на „чуковете“. Норвежецът играе за Борусия (Мьонхенгладбах) от 2011 година и до момента има 163 мача и 10 гола за тима в Бундеслигата.

Ховард Нордвейт има неуспешен престой в Англия. През 2007 година, когато е само 17-годишен, той преминава от Хаугесунд в Арсенал, но неуспява да се наложи и играе последователно под наем в Саламанка, Лилестрьом и Нюрнберг.

„Решението да напусна беше изключително трудно. Обичам Борусия (Мьонхенгладбах) и неговите фенове. За всеки норвежец Висшата лига е една мечта. Английското първенство е много популярно в родината ми“, призна Нордвейт.

Имаше информации, че интерес към Ховард Нордвейт имат още Борусия (Дортмунд), Тотнъм и Ливърпул. Дори се появиха спекулации, че той може да се върне в Арсенал.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!! 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!