Бившият селекционер на Хъвратия Нико Ковач е новият старши треньор на Айнтрахт (Франкфурт), потвърдиха официално от клуба. 44-годишният специалист наследява Армин Фее на поста и трябва да спаси „орлите” от изпадане, а за тази цел ще му помага и брат му Роберт Ковач. Договорът на Нико Ковач е до лятото на 2017 година, но важи само за елита на Германия.

„Целта пред Нико Ковач е да мобилизира силите на отбора и да осигури оставането му в елита. Ние сме убедени, че това ще бъде постигнато”, заяви босът на клуба Хериберт Бруххаген.

Нико Ковач започна треньорската си кариера в юношеския тим на Залцбург, където след това бе помощник на Рикардо Мониц. По-късно хърватинът пое младежкия национален тим на родината, а през 2013 година и мъжкия отбор. Най-големият му успех като треньор е участието на Хърватия на Мондиал 2014 в Бразилия, но след лоши резултати в квалификациите за Евро 2016 във Франция напусна поста си през септември 2015 година.

Ковач има 241 мача като футболист в германската Бундеслига с отборите на Херта, Хамбургер, Байер (Леверкузен) и Байерн, с който през 2003 година печели дубъл – шампионска титла купа на страната. Като национал на Хърватия е участват на две световни и две европейски първенства.

Айнтрахт е на 16-о място във временното класиране на Бундеслигата с 21 точки и има аванс от 3 точки пред 17-ия Хофенхайм.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!