Венсан Компани официално бе представен като нов старши треньор на Байерн (Мюнхен). Младият белгийски специалист даде първата си пресконференция като наставник на баварците, след като седна на горещия стол на Томас Тухел.

Както вече стана ясно, договорът на Компани е до 30 юни 2027 година.

"Мисля, че изненадата на хората е свързана с факта, че предположиха, че това е единственият клуб, който ми се е обадил. Първото обаждане беше изненадващо, но то не беше от Байерн“, започна Компани.

"Никога не съм работил в топ клуб. Това е работата, която вършиш с екип. Добрите и лошите времена определят работата на високо ниво. Вече се чувствам като у дома си и чувствам, че мога да наложа идеите си в Байерн", смята 38-годишният белгиец. 

"Наясно съм колко голям клуб е Байерн и за мен е чест, че работя на това място. Мотивиран съм да го правя. Ако зависеше от мен, новият сезон щеше да започне oщe утре", обясни още бившият защитник на Манчестър Сити. 

"Вълнувам се да започна да работя с всеки играч. Израснал съм по улиците на Брюксел. Искам играчите на Байерн да бъдат смели и да имат характер. Искам отборът да е агресивен, да представя моя характер“, добави Компани. 

"Винаги съм мотивиран. Събуждам се с мотивацията да направя хората около мен по-добри. Не се определям от успешните ми години, а от трудните моменти. Не искам индивидуален успех. Би било грешно да мисля по различен начин“, завърши новият треньор на Байерн. 

"Процесът по вземането на това решение беше много дълъг. Всички в ръководството обаче сме съгласни, че Венсан Компани е точният човек за поста", подчерта изпълнителният директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен, който също беше на пресконференцията.