Треньорът на Байерн Карло Анчелоти и феновете се надяват титулярния вратар Мануел Нойер да се завърне в игра за първия мач срещу Реал (Мадрид) от 1/4-финалите на Шампионската лига. Засега обаче 31-годишният германски национал се движи с патерици след операцията на левия крак, направена от проф. Маркус Валтер в клиника миналата седмица в Мюнхен.

Според „Кикер” точната причина за хирургичната интервенция е отстраняването на някакъв израстък и ако Нойер е бил продължил да играе с него, е можело да се стигне до усложнение, което да го  извади извън игра за поне три месеца.

„Работя усилено, за да се върна бързо отново в тима”, написа Нойер на профила си в „Туитър”. С помощта на патериците той посети една от последните тренировки на баварците. Личният шофьор на боса на баварците Ули Хьонес – Бруно Ковачевич, е закарал Нойер до клубната база.

„Той има малък проблем с палеца на крака. Най-късно за мача с Реал отново ще е готов за игра”, увери треньорът Карло Анчелоти за Нойер, който е допуснал 5 попадения в 7 мача от Шампионската лига този сезон. В Бундеслигата вратарят е инкасирал 13 попадения за 25 участия или иначе казано по гол на всеки 173 минути.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА