Борусия (Дортмунд) срази като гост Хамбургер с 5:2 в среща от десетия кръг на германската Бундеслига. Пиер-Емерик Обамеянг (4, 23, 27, 48) се развихри, отбелязвайки всичките четири от петте гола за вестфалци. Един добави Усман Дембеле (76) след асистенция на Обамеянг, който през седмицата бе наказан и изхвърлен от групата на тима за домакинството срещу Спортинг (Лисабон) (1:1) в мача между двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. Попаденията за домакините реализира Николай Мюлер (55) след пасове на Валдшмид и Екдал. След успеха си Дортмунд излезе на пето място с 18 точки. Хамбургер е последен с 2 точки.

Байер (Леверкузен) надви у дома Дармщад с 3:2 в друга среща от кръга. Хакан Чалханоглу (32) изведе „аспирините” напред в резултата след пас на Юлиан Брандт, но веднага след почивката хърватинът Антонио Чолак (47) изравни след асистенция на Хелер. Юлиан Брандт (56) пак даде аванс на домакините след подаване на Баумгартлингер, а Чарлес Арангис (69) направи резултата 3:1. Друг хърватин Марио Вранчич (85) оформи крайното 3:2 след пас  на Гондорф. Така Леверкузен събра 16 точки и излезе на седмо място във временното класиране. Дармщад е 15-и с 8 точки.

Инголщад загуби у дома от Аугсбург с 0:2 в баварски сблъсък след късни попадения на Раул Бобадия (85) и Халил Алтънтоп (90). С успеха си швабите от Бавария се изкачиха на 12-а позиция с 11 точки. Инголщад е предпоследен с 2 точки.

Волфсбург разби като гост Фрайбург с 3:0 след два гола на Марио Гомес (41, 53) и едно попадение на Рикардо Родригес (86-дузпа), асистирал и за първото попадение на Гомес. Брайзгауци завършиха мача в намален състав, след като в 85-ата минута Гюнтер получи директен червен картон за извършеното нарушение за дузпа. Така „вълците” събраха 9 точки и се изкачиха на 13-а позиция. Фрайбург е девети с 15 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА