Халфът на Манчестър Юнайтед и капитан на националния отбор на Германия Бастиан Швайнщайгер има частично разкъсване на странични връзки на коляното. Диагнозата беше съобщена от официалния сайт на Германския футболен съюз, като беше уточнено, че футболистът няма да вземе участие в предстоящите контроли с Англия и Италия.

31-годишният полузащитник се завърна в игра през този месец, след като през януари получи друга контузията на коляното. Сега той получи травмата при присъединяването си към лагера на националния отбор и пропусна днешната тренировка на „бундестима“. Швайнщайгер премина преглед с ядрено-магнитен резонанс в Мюнхен при д-р Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт.

„Капитанът на националния отбор има частично разкъсване на странични връзки на дясното коляно, получено при единоборство на тренировката на Германия във вторник след обяд. Диагнозата беше определена след проведен преглед в Мюнхен. Швайнщайгер ще продължи лечението си в клубния си тим Манчестър Юнайтед като ще има консултации и от медицинския щаб на националния отбор“, обявиха от Германския футболен съюз.

Не бяха разкрити подробности за периода на лечение, през който ще премине Бастиан Швайнщайгер. Очаква се 31-годишният халф да пропусне голяма част от оставащите мачове до края на сезона във Висшата лига, както и част от подготовката на Германия за участие на Евро 2016, което започва на 10 юни.