Байерн официално обяви привличането на Майкъл Олисе от Кристъл Палас. Баварците активираха откупната клауза в договора на халфа с английския клуб, която е на стойност 53 милиона евро. 22-годишният футболист сложи подписа си под контракт с германския колос за срок от 5 години.

Олисе пристигна в Мюнхен по-рано днес и издържа успешно медицинските тестове. Той прие предложените му от Байерн лични условия още преди няколко седмици и даде да се разбере, че иска да продължи кариерата си на "Алианц Арена", макар интерес към него да имаше от Манчестър Юнайтед, Челси и Нюкасъл.

"Разговорите с Байерн бяха много позитивни и се радвам, че се присъединявам към толкова голям клуб. Това е огромно предизвикателство, но аз се стремях точно към нещо подобно. Искам да се докажа на възможно най-високото ниво и да допринеса за това Байерн да спечели много титли в следващите години", каза Олисе пред официалния сайт на баварците.

Офанзивният халф ще играе за Франция на Олимпийските игри в Париж. Баварците са гарантирали, че няма да му правят пречки.