Германският шампион Байерн обяви официално привличането на корейския национал Ким Мин-Жае от Наполи. 26-годишният защитник е подписал петгодишен договор с баварците, които платиха откупната клауза за Ким в размер на 50 милиона евро. Той ще носи фланелката с номер 3. 

"Байерн е мечтата на всеки футболист. Наистина очаквам с нетърпение всичко, което ме очаква в Мюнхен. За мен това означава ново начало, ще продължа да се развивам тук. При разговорите с клуба още от самото начало ми стана ясно колко голям е интересът към мен. Първата ми цел е да изиграя много мачове. Освен това искам да спечеля възможно най-много титли", заяви Ким, който през кариерата си Ким е играл още в корейския Чонбук, Бейджинг Гуан и Фенербахче, преди да премине в Наполи. За националния отбор на Южна Корея има 49 участия, в които е отбелязал 3 гола.

Ким се сбогува с феновете на Наполи с прочувствен пост в социалните мрежи: “Благодарение на вас Скудетото беше възможно 33 години след Марадона. До моя страстен клуб Наполи, г-н Спалети, съотборниците ми и преди всичко до феновете на Наполи, искам да ви изкажа моята благодарност. Без значение къде ще бъда и къде ще отида, винаги ще помня Наполи и ще викам за вас. Grazie. Forza Napoli sempre”.

Футболистът бе с основна заслуга за титлата на Наполи, като изигра за "партенопеите" 42 мача, вкара 2 гола и даде 2 асистенции.

Междувременно Кристоф Фройнд бе обявен за нов спортен директор на Байерн. 46-годишният австриец заменя на поста Хасан Салихамиджич, който беше освободен в края на май, малко след като баварците драматично спечелиха 11-а поредна титла в Бундеслигата.

"След като проведох разговори с управата на Байерн, ми стана ясно, че искам да поема това ново предизвикателство. Очаквам с нетърпение да дам всичко, на което съм способен. Поемам поста след 1 септември и ще работя с цялата си енергия и страст, за да помогна на клуба да продължи да бъде успешен в спортен план и занапред,  да остане сред водещите футболни отбори в света, който вдъхновява феновете с атрактивната си игра. За мен е важно клубът, в който работя, да има идентичност и история, а Байерн е точно такъв. Благодаря на Залцбург за прекрасните и емоционални години", коментира той.

Фройнд работи на същата позиция в РБ Залцбург в последните осем години. Именно по негово настояване норвежкият голаджия Ерлинг Холанд e привлечен в австрийския тим от Молде срещу 8 милиона евро през лятото на 2019 година и след само един сезон е продаден за 20 милиона евро на Борусия Дортмунд, откъдето през миналото лято е закупен за 60 милиона евро от Манчестър Сити. В дебютния си сезон с екипа на англичаните Холанд се превърна в сензация, реализирайки 52 гола в 53 мача, с което помогна на тима да спечели титлите в Премиършип и в Шампионската лига, както и купата на Футболната асоциация на страната.  Фройнд също така реализира и други редица успешни трансфери, сред които на Садио Мане, Карим Адейеми, Доминик Собослай и Конрад Лаймер, които в последствие  са продадени и вкарват сериозни средства в касата на РБ Лайпциг.