Халфът на Байерн Шаби Алонсо обяви, че ще спре с професионалния футбол в края на сезона. Така 35-годишният испанец слага край на богатаси кариера, в която спечели всеки важен трофей на клубно и национално ниво. Още в средата на януари информация за подобна възможност се появи в германските медии.

„Решението не беше лесно, но сега е правилният момент. Винаги съм искал да приключа кариерата си сравнително рано, а не да отлагам“, заяви Алонсо пред клубната телевизия на баварците.

Той потвърди намерението си и на официалния си профил в „Туитър“, където публикува своя снимка с футболни обувки в ръка и коментар: „Живях я. Обичах я. Сбогом, красива игра.“

Халфът започна кариерата си в Реал Сосиедад, а след това носи екипите на Ейбар (под наем), Ливърпул, Реал (Мадрид) и Байерн. С националния отбор на Испания е световен и двукратен европейски шампион.

На клубно ниво има две титли от Шампионската лига (по една с Ливърпул и Реал Мадрид). С Ливърпул печели Суперкупата на Европа, ФА Къп и Къмюнити шилд. Като играч на „белия балет“ става шампион на Испания, взима два пъти Кралската купа и един път Суперкупата на Испания. С Байерн е два пъти печели титлата на Германия и по един път националната купа и Суперкупата.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА